Tort cu citrice

de Mihaela11_jo in Torturi, 19 Noi 2012 | 5046 vizualizari

 

Este o reteta dintr-un supliment de Craciun al revistei “Numai pentru tine” din 1998 cu modificarile care le-am socotit necesare.
Este un tort foarte aromat si decorativ.
Portocalele pitice"kumquat" sunt originare din Asia de sud , de unde s-au raspandit in Orientul Mijlociu, Grecia , Pakistan,Japonia si Statele Unite.Au forma ovala si sunt de marimea unei masline.Se consuma cu tot cu coaja, care este foarte dulce.

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 75 g migdale macinate
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala

Pentru crema

  • 300 ml lapte
  • 200 ml suc de lamaie( cca 3 lamai mari)
  • 160 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 80 g amidon
  • 60 g unt

Pentru decor

  • 2 portocale
  • 4 clementine
  • 6-8 kumquat
  • 200ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 25g fistic macinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu citrice:

Blatul

Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.

Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se mixeaza cu untul si se adauga laptele.

Se unge o forma de tort demontabila cu diametrul de 26 cm cu ulei si se presara cu faina.

Se toarna aluatul pentru blat.

Se da la cuptorul incalzit dinainte la 160 de grade si se coace 30 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Crema

Se pune laptele( minus 3-4 linguri) cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie , 160 g zahar si 60 g unt la fiert la foc mic.

Cand clocoteste se adauga amidonul dizolvat in lapte si se amesteca bine pana crema s-a ingrosat.

Se lasa sa se raceasca putin si se adauga galbenusurile batute bine.

Cand crema s-a racit complet se intinde peste blat si se lasa la frigider 3 ore.

Se scoate prajitura din forma si se aseaza pe platoul de servire.

Se cojesc portocalele si clementinele si se taie in felii subtiri care se aseaza peste crema.

Se decoreaza cu kumquat.

Se bate frisca cu zaharul si intaritorul de frisca  si se imbraca tortul pe partile laterale.

Se presara cu fistic partea laterala a tortului.

Se pune frisca ramasa intr-un cornet si se decoreaza tortul dupa gust si imaginatie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Doralinda 1

20.11.2012, 16:35

Foarte frumos!

alba_zori 1

20.11.2012, 18:31

minunat tort,de cofetarie

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu citrice